GA4 tag

maanantai 18. elokuuta 2014

No nyt on suorassa!

Tämä on tarina niin monelle tutuksi tulleesta "ostamisen vaikeudesta" ja siitä, että sitkeys palkitaan.


Neliportainen Quattro-malli, kuva Milenco
Kirjoitin toukokuussa matkailuajoneuvojen leiriydyttäessä suoristamiseen liittyvistä asioista. Valittelin jutussa hyvien, riittävän korkeiden ajokiilojen poissaoloa markkinoilta. 

Ostaminen voi olla joskus vaikeata

Kesän aikana sekä kotimaisissa että ulkomaisissa caravan-tarvikeverkkokaupoissa surffailtuani löysin vihdoin löysin etsimäni Englannista: Milencon valmistamat ajokiilat. Naivisti oletin, että voin tilata ne suoraan valmistajalta, mutta ei. Sivuilta ohjattiin Manner-Euroopan jälleenmyyjien sivuille. Suomen kohdalla oli tietona, että Reimo myy niitä. Otin yhteyttä netin kautta Reimon edustajaan ja kyselin, että onnistuisiko ihan ostaa kiilat ja mihin hintaan? Tätä ennen olin yrittänyt tilata niitä Reimon Saksan sivuilta, mutta osto ei onnistu sieltä Suomeen. Kyselin sähköpostilla Reimon edustajalta, että onnistuisiko kuitenkin, jotenkin.  Sain vastauksen, että ei onnistu. Syyksi ilmoitettiin, että ovat liian kalliita tuotavaksi yksittäisinä :-(.

Koska olin mielestäni löytänyt "ne oikeat" otin uudelleen yhteyttä Milencon valmistajaan. Sieltä ystävällinen Nicky-niminen henkilö lupasi välittää pyyntöni Ruotsin edustajalle, joka ottaisi minuun yhteyttä. Yhteydenottoa ei kuulunut. Ihmettelin jo tutuksi tulleelle Nickylle, että kukaan ei ole ollut yhteydessä.

Palveluasenne kohdallaan

Vihdoin alkoi tapahtua. Puhelin soi eräänä heinäkuun aamuna. Soittaja oli Juha Rautakoski Teohydrauli Oy:stä. Hän kertoi saaneensa tiedon ruotsalaiselta caravan tarvikekauppiaalta kiinnostuksestani Milencon ajokiiloihin. Juhalla oli oikea asenne asiaan. Hän halusi ratkaista tarpeeni ja lupasi tilata ne Ruotsista, koska Milenco ei myy niitä suoraan Suomeen. Viikon kuluttua Juha ilmoitti, että ajokiilat ovat noudettavissa heidän Espoon toimipisteestään.

Nähdessäni ajokiilat ensimmäisen kerran säpsähdin: oho, ne ovatkin melko kookkaat. Pituutta 81 cm, leveyttä 25 cm ja korkeus toisesta päästä 21cm. Painoa 3,8 kg/kpl. Hintaa näille testikappaleille kertyi noin 60 euroa. Lopullinen hinta lienee vajaa 80 euroa/pari. Juha Rautakoski nimesi kiilat "Tosimiehen kiiloiksi", minä taas "Äijä kiiloiksi".'

Kokemuksia käytössä


Nyt riittää korkeus normaaliolosuhteissa.
Kiilat ovat neliportaiset (myös kolmiportaisia saatavana). Tasot ovat 4 cm, 8 cm, 12 cm ja 16 cm. Nyt on ostosta jo sen verran aikaa, että käyttökokemusta on kertynyt jonkin verran.

Tässä plussat ja miinukset: 

+ kiiloille on helppo ajaa, koska ne ovat leveät
+ selvä portaat
+ korkeus on riittävä, ylintä porrasta on jo tarvittu
+ kätevä säilytyspussi
+ tukeva rakenne

- vievät tilaa takatallissa aiempia enemmän
- melko painavat
- talvikäytössä lumi voi pakkaantua reikiin 

Testaaminen jatkuu ja kokemuksia kertyy eri leirintäalueiden myötä. Nyt ei enää tarvitse viritellä lisäpaloja kiilojen alle, näin ainakin uskon. Talvikäytön kokemukset ovat vielä edessä.

Huolimatta siitä, että ostamisen alkutaival oli takkuinen, homma päättyi hyvin maaliin.

Jos kiinnostuit ajokiiloista, ota yhteyttä Juha Rautakoskeen/Teohydrauli Oy, Espoo, puh. 09-452 00333. 

Linkkejä
Teohydrauli Oy
Milenco.com
Käyttäjäkokemus Englannista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi blogista ja mitä haluaisit tietää karavaanarina olemisesta.