GA4 tag

tiistai 16. syyskuuta 2014

Kehitystä tapahtuu

Moderni Edellisestä koeajosta on kulunut jo tovi. Viime viikonloppuna minulla oli mahdollisuus koeajaa Caravan-lehden 6/2014 numeroon uunituore Fiat 2015 alusta ja sille rakennettu Dethleffsin Advantage-malliston matkailuauto.

Kun koeajoon valmistautuu etukäteen lukemalla teknisiä tietoa ja katselemalla netissä olevia kuvia, niin niistä muodostuu jonkinlainen kuva tulevasta kokemuksesta. Sitten, kun auto on hallussa, ja alkaa siihen tutustuminen, tuleekin melkoisia "vau", "ahaa" ja "voi ei" -tunteita. Näin käy aina, merkistä ja mallista riippumatta.

Nyt tehty koeajo ei ollut tässä suhteessa minkäänlainen poikkeus. Kaikkia noita edellä mainittuja tunteita tuli koetuksi. Tänä vuonna erityisesti näyttää siltä, että matkailuautomarkkinoilla tulee uusien mallien rynnistys. Tähän on suurimpana syynä varmasti Fiatin uuden facelift-alustan julkistaminen keväällä. Toinen syy lienee tietynlaisen 
ostajakäyttäytymisen murroksen olevan käynnissä. Ostajat haluavat tuotteilta muutosta aiempaan, joka on ollut monesti vain pieniä muutoksia yksittäisiin detaljeihin.

Suuri muutos teknisesti näyttää nyt olevan puuttoman korirakenteen tulo monen merkin tuotantoon. Sillä päästää kevyempiin autoihin ja estetään kosteusvaurioiden syntymistä. Mielenkiintoista on se, että Hymer-konserni eri merkeillä on eripituisia korin tiiveystakuita samalle tekniikalle. LMC:llä takuu on 12 vuotta/120 000 km ja Dethleffsillä taas 6 vuotta ilman kilometrirajoitusta. Hyvä kehityssuunta on lasikuidun tulo kattoon ja pohjarakenteisiin. Osalla merkeistä sitä on myös peräosassa ja kyljissä.


Nykyajan led-valaisin
Sisustustrendeissä mennään myös kovaa vauhtia nuorekkaaseen suuntaan. Voimakkaita kontrasteja ja näppäriä yksityiskohtia. Vaan koeajossa huomattiin, että kun on oikein näppärä uuden luomisessa voikin tulla käyttäjälle ikävä yllätys. Asioita en voi vielä paljastaa. Voit lukea ne tulevasta lehdestä. 

Sydäntäni lähellä olevat lämmitysasiat ovat myös menossa hyvään suuntaan. Alde on kehittänyt nestekiertoisen lämmitysmaton, jolla saadaan ohjaamoon lisää lämpöä. Koeajetussa autossa oli muutenkin järjestetty ohjaamon lämmitys esimerkillisesti.


Lahti täyttyy karavaanareista rantoja myöten.

Joukolla Lahteen!

Tulevana viikonloppuna tulkaa kaikki kynnelle kykenevät Lahden Caravan 2014 messuille! Taatusti paljon nähtävää ja oheisohjelmaa. Karavaanareille on messutreffit. Lisäksi Lahdessa on muun muassa kalamarkkinat satama-alueella.




Linkki: Lahden Caravan 2014 messut




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi blogista ja mitä haluaisit tietää karavaanarina olemisesta.