GA4 tag

maanantai 24. huhtikuuta 2017

Mistä uusia voimia joukkoon?

SF-Caravan yhdistysten omilla alueilla on haaste, joka ei ehkä ole tiedossa kuin niillä, jotka ovat alueiden kausipaikkalaisia.


Pääsiäisviikolla tuli kierreltyä ennen käymättömillä sekä normaaleilla että SFC-alueilla (jäsenyhdistysten alueet). Yhdistysten alueiden saunoissa kuulee mielenkiintoisia keskusteluita. Aiheet ovat laidasta laitaan.

Yhtä saunakeskustelua jäin todella miettimään. Erään alueen kausipaikkalaiset iäkkäämmät mieshenkilöt pohtivat saunassa asiaa, joka on monella alueella akuutti: mistä löytyy alueelle nuoria karavaanareita, jotka ottaisivat alueen yhteisistä asioista vastuuta.

Eräs keskustelija kiteytti asian näin: "Olisi hienoa, jos jotkut nuoret tulisivat alueelle ja sanoisivat, että levätkää ja nauttikaa, me hoidamme nyt hommat tästä eteenpäin."

Toki olen tietänyt tämän harrastuksen suuren haasteen harrastajakunnan ikääntymisestä, mutta edellä mainittu kiteytys avasi silmäni vielä enemmän, miten asia näkyy ja tuntuu jopa fyysisesti SFC-alueilla. 

Itse olen matkailuautoilija, joka kiertelee eri alueilla, juurtumatta mihinkään tiettyyn paikkaan. Tästä syystä talkoovoimien nuorentaminen ei minulle näy. Toisaalta näen tämän saman asian toisesta näkökulmasta kerrostalomme talkoissa: aina ne samat kasvot mukana, tietyt kasvot ei koskaan.

Mitä voimme tehdä?

Me tarvitsemme joukkoomme uusia, nuoria harrastajia, joilla on innostusta ja virtaa ottaa vastuuta yhdistysten asioista. Vaikka saisimme uusia nuoria harrastajia, niin miten saamme heidät innostumaan paikallisen yhdistyksen oman alueen käytöstä ja siellä aktiivisesta toiminnasta? 

Minulla ei ole vastausta esittämääni kysymykseen, onko sinulla? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi blogista ja mitä haluaisit tietää karavaanarina olemisesta.