GA4 tag

torstai 13. maaliskuuta 2014

Hankinnan rahoitus ja vakuuttaminen

Rahoituksen saaminen ei ole nykyisin matkailuajoneuvon hankinnan este, koska kuluttajille on tarjolla runsaasti hyviä ja erilaisia rahoitusvaihtoehtoja. Arvokas hankinta kannattaa vakuuttaa kattavasti.

Harvalla matkailuajoneuvon ostajalla on tilillään kaikki hankintaan liittyvät eurot. Onneksi rahoitusvaihtoehtoja riittää. Tunnetuimmat rahoitustavat ovat pankkilaina ja myyjäliikkeen tarjoama osamaksurahoitus. Molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Myös vakuutusvaihtoehtoja on runsaasti tarjolla ja ehtojen vertailu haastavaa. Ehtovertailun lisäksi kannattaa huomioida kokonaisasiakkuuden tuomat edut.

Pankista lainaa

Pankit tarjoavat matkailuajoneuvojen hankintaan sekä vakuudellista että vakuudetonta lainaa. Jos sinulla on vakuuksia vapaana, kuten asunto-osake tai kiinteistö, saat lainan edullisemmin kuin ilman vakuuksia otettavan lainan. Pankkilainan kuukausierä on myös joustavasti sovittavissa ja lainan takaisinmaksuun voi tarvittaessa sopia taukoja.

Pankit myöntävät myös vakuudetonta lainaa erilaisiin tarkoituksiin Vakuudeton lainamäärä on yleensä pankkilainaa pienempi ja luoton hinta on vakuudellista lainaa korkeampi. Pankin tai myyjäliikkeen kautta otettu laina on edullisempi kuin erilaiset tarjolla olevat pikalainat.

Osamaksurahoitus myyjäliikkeestä

Myyjäliikkeiden kautta saatava osamaksurahoitus on hyvä vaihtoehto matkailuajoneuvon rahoitukseen. Kilpailu pitää huolen siitä, että matkailuajoneuvokaupassa on lähes jatkuvasti kilpailukykyisiä rahoitustarjouksia tarjolla. Osamaksurahoituksessa on kolme hyvää ominaisuutta: kiinteä korko, ajoneuvo on pääasiallisena vakuutena ja rahoituksen voi maksaa pois pankkilainan tavoin milloin vain. Laina-aika ja käsirahavaatimukset vaihtelevat hankittavan kohteen iän mukaan. 

Vakuutusturva

Arvokas ja tärkeä hankinta tarvitsee hyvän vakuutusturvan. Matkailuajoneuvoihin liittyvät erityistarpeet on huomioitu vakuutusyhtiöissä kohtuullisen hyvin. Esitteissä ja ehdoissa on mainintoja matkailuajoneuvoihin liittyvistä laajennuksista ja rajoituksista. 
Tärkeimmät karavaanarin ja matkailuajoneuvon vakuutusturvaan liittyvät asiat ovat:
  • saada riittävästi tietoa (=ymmärrys), mitkä asiat korvataan matkailuajoneuvon liikenne- ja kaskovakuutuksesta ja mitkä harrastukseen liittyvät vahinkotapahtumat kuuluvat muiden vakuutusten piirin
  • koti-, sairaskulu-, matka- ja matkatavara- ja tapaturmavakuutus
  • saada riittävä turva kolari-, varkaus-, ilkivalta- ja luonnonilmiötilanteiden varalle
  • matkan aikana tapahtuneiden vahinkotilanteiden selvittelyapu
  • matkan keskeytymiseen liittyvien kustannusten korvaaminen

Erityisen tärkeää on ymmärtää se, että matkailuajoneuvossa olevat irtaimet tavarat (vaatteet, astiastot, tv, dvd-soitin, navigaattori yms) kuuluvat kotivakuutuksen piiriin. Mahdollisessa vahinkotilanteessa (varkaus, ilkivalta, luonnonilmiö) tavaroita ei korvata ajoneuvon kaskovakuutuksesta.

Nykyisin liikenteestä poisto, esimerkiksi talvikaudeksi, hoituu helpoiten internetin kautta. Matkailuvaunujen vakuutushinnoissa on huomioitu kohteen käytön sesonkiluonteisuus
Hyvän matkailuajoneuvon hankinta ei ole nykyisin rahoituksesta kiinni. Tärkeintä on löytää omiin tarpeisiin soveltuva kohde. Hankinnan yhteydessä asiantuntevat myyjäliikkeet tai vakuutusyhtiötä opastavat mielellään parhaan vakuutusturvan ottamisessa.

Linkkejä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi blogista ja mitä haluaisit tietää karavaanarina olemisesta.