GA4 tag

maanantai 29. toukokuuta 2017

Mina haluan ajaa!

Arvostettu autotoimittaja Vesa Eskola kirjoittaa blogissaan hurjia. Hän odottaa itseohjautuvaa matkailuautoa. Apua, minä en odota!

"Näillä kilometreillä" voin olla tätä mieltä. Olen ajanut melkoisen määrän kilometrejä elämäni aikana, olematta autoliikenteen ammattikuski vajaan kuuden vuoden taksituuraajan työsarkaa lukuunottamatta. 

Ja edelleen pidän ajamisesta. Se on lähes poikkeuksetta rentouttavaa oli sitten ruuhka tai ei täällä pääkaupunkiseudulla. Pitkän karavaanariuran aikana olen ajanut keskimäärin matkailuajoneuvolla reilut 10 000 km vuodessa ja muut siviili -ja työajot päälle. Eikä vieläkään kyllästytä. No miksi ei?

Vanha sanonta "Jos et aja, et näe" pitää hyvin paikkansa. Toki joku voi sanoa, että "Jos et lennä, et näe", tai "jos et purjehdi, et tiedä veneilystä mitään". Totta kaikki nämä väittämät, mutta nyt kirjoitan karavaanariharrastuksen näkökulmasta. 

Tähän harrastukseen, kuten veneilyynkiin tai moottoripyöräilyyn, kuuluu olennaisena osana paikasta toiseen siirtyminen, jonka aikana katsellaan ympärille, "navigoidaan" sähköisten apurien avulla, ihmetellään maailman menoa tai sitten vain rauhoitutaan ja nautitaan, unohtamatta vastaantulevan karavaanarin tervehtimistä. Ja perillä "jossain" levätään, tutustutaan uusiin paikkoihin ja suunnitellaan seuraavaa siirtymää. Näin liikkuvat ihmiset tekevät.

Ajamisen nautintoon vaikuttaa tietenkin myös käytössä oleva kalusto. Keskimäärin se on tämän harrastuksen piirissä olevilla varsin hyvää ja luotettavaa. Hyvä näin, sillä jatkuva kädet rasvassa olo voi pyyhkiä monen mielestä ne hyvät kokemukset, joita on kertynyt reppuun. Nykyisin myös lapsiperheille on olemassa lukuisa määrä viihdykkeitä ja ilmastoitu sisätila matkojen ajaksi. Ennen laskettiin rekisterikilpiä tai punaisten autojen määriä.

Henkilökohtaisesti toivon, että Eskolan Vesa joutuisi odottamaan itseohjautuvaa matkailuautoa vielä monta vuotta. Jos haluan matkustaa toisen kyydissä, valitsen junan tai linja-auton. Sitä tunnetta, jonka matkailuauton ja aiemmin vaunun veturissa ollessa aina koen, ei saa tuhota itseohjautuvalla autolla. Minä en halua tätä muutosta!

Eskolan Vesan tuntien tiedän, että hänellä on oikeus odottaa itseohjautuvaa, sen verran mies on vuosien mittaan rattia pyörittänyt, että sallittakoon odotus hänelle.

Mitä sinä ajattelet asiasta? Odotatko jo itseohjautuvaa matkailuautoa? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi blogista ja mitä haluaisit tietää karavaanarina olemisesta.